top of page

FINN SZAUNA

Sauna Bucket

A szaunázás csodálatos gyógyító hatásáról már többé-kevésbé mindenki hallott, de használata nem annyira elterjedt. Tévhit, hogy a szauna a finnektől származik. Valójában a közép- amerikai indiánok, maják, aztékok fejlesztették ki ezt a csodálatos találmányt, amely hihetetlenül sok egészségügyi probléma megelőzésében és gyógyításában is segít. Elsősorban méregtelenítő hatásáról híres, azáltal, hogy szívünk gyorsabban dolgozik, ezáltal jobban pumpálja a vizet, és kilöki szervezetünkből a salakanyagokat. Immunerősítő, érregeneráló hatású, és használatával javíthatunk testünk anyagcsere folyamatain. Fokozódik a szervezet vérellátása, erősödik annak öngyógyító tevékenysége.

 

Fokozódik a belső elválasztású mirigyek működése, ezáltal intenzíven izzadunk, és a bőrön keresztül távoznak a salakanyagok, annak kitágult pórusain keresztül. A kórokozók a száraz forró levegő hatására elpusztulnak, nem pedig továbbszaporodnak, mint például a gőzfürdőben. Igazán akkor használjuk ki a szauna összes jótékony hatását, ha utána, ill. közben hideg fürdőt iktatunk be, a hőfokváltozás edzi bőrünket, testünket, szellemünket, idegrendszerünket. A finnek például szaunázás közben kimennek a hóba, belehemperegnek, és utána visszamennek a forró szaunába.

 

Tehát ez az edző hatás nagyon hatékony, de természetesen komolyabb szívbetegségeknél, epilepsziánál kerülendő, és veszélyes. Alapvetően a szaunázás lazít, meghűléses betegségek kezelésére kiváló, és nem utolsósorban hatékonyan alkalmazhatjuk allergiás problémák kezelésére, ekcémás bőr esetén, és visszatérő gyulladásos panaszoknál is. Megfelelő illóolajokkal különböző hatásokat érhetünk el, és kellemes illatban tölthetjük el az időt a szaunában.

Szaunáink privát időszakokra bérelhetők, csak azt tartózkodhat bent aki épp az adott időpontot lefoglalta, vagy akivel érkezik.

FINN SZAUNA
Sauna
bottom of page